Hole - Förproduktion.



Andreas, gitarristen i mitt egna band hade ett eget projekt han ville få inspelat, så igår hade vi lite tid över och då körde vi igång. Förproduktionen var enkel, hitta ett tempo som funkade och sen spela in en slaskgitarr till klicket. Gitarren körde vi genom California Sound pedalen direkt in i ljudkortet, vilket faktiskt inte låter helt förjävligt. Pedalen kan jag starkt rekomendera till alla möjliga stilar, allt från döds till klassisk hårdrock och den kostar bara runt 700:- ungefär så det är ett riktigt kap. Troligtvis kommer vi göra på samma sätt när vi spelar in dom riktiga gitarrerna, och sen re-ampa ljuden genom 'Monstret' och en låda.



När gitarren var färdig så tog vi resterande tiden till att fixa till triggningen på trummorna, vilket jag inte haft tid med förut. Det tog sin lilla stund men efter ett tag fick vi signal från alla triggers och kunde ställa in D4 modulen efter egen smak. Jag gav mig fan på att jag skulle få till miditriggningen till Audition också, och efter en massa pillande så har jag ÄNTLIGEN möjlighet att trigga EZDrummer genom akustiska trummor!

Rattar Mexikanskt och Finskt dödsmangel i helgen!

Ösd Mangel

Fick förfrågan att ställa upp som ljudtekniker under detta gig och eftersom mitt hjärta är svagt för just Dödsgrind så kunde jag inte tacka nej. Jag är inte världens vanaste live-tekniker men jag har några spelningar på nacken iallafall så det borde gå bra.
Finns det något som helst intresse för teknisk dokumentering av detta eller ska jag låta bli? Tänkte att ni kunde få bestämma.

RSS 2.0